18.10.2018 416

Okulumuz 1992 yılında yapımına başlanmış olup 1993-1994 Eğitim-Öğretim yılında 8 Eylül itibariyle

hizmete açılmıştır. Okulumuz Pilot Uygulamalı Taşıma İlköğretim kapsamı dahilinde olup açılışı itibariyle de 8 yıllık eğitim öğretim uygulandığı okullardandır.

* 6287 Sayılı kanun kapsamında 2012-2013 eğitim-öğretim yılından itibaren İlkokul ve Ortaokul olarak iki farklı okul oluşmuş olup yönetimi tektir.  Okulun idaresi ilkokul müdürlüğüne bağlıdır.

*Okulumuz 3 katlı olup betonarmedir.1999 yılında yapılan kalorifer sistemi ile ısınmaktadır.

*Binamıza 2006 yılında deprem güçlendirmesi yapılmıştır.

*Okulumuzun elektrik ve suyu mevcut olup su köy şebekesinden sağlanmaktadır.kanalizasyon sistemi 2012’de köyün kanalizasyon şebekesine bağlanmıştır.

*Okulumuz Taşımalı İlköğretim kapsamındadır.

* Okulumuz adını yerleşim merkezi olarak kurulmuş olan Elyakut köyünden almaktadır. Okulumuzda

karma eğitim yapılmaktadır.

*Ayrıca 2013-2014 eğitim öğretim yılında okulumuza yemekhane amacıyla yapılan ancak okulumuzdaki derslik yetersizliği sebebi ile 2 katlı bir ek bina inşa edilmiştir. Bu bina alt katta yemekhane, soyunma odası 1 derslik ve  üst kat 4 derslik olarak planlanarak yapılmıştır. Okulumuzdaki ilkokulların bir kısmınca kullanılmaya başlanmıştır.